Personal coaching 

Personal growth coaching


"You are never too old to set another goal or to dream a new dream" - Clive StaplesLewis


Bij Sprengers Coaching geloven we dat persoonlijke groei een onderzoek-, leer- en actieproces is. Jouw interacties met anderen en met jezelf spelen allemaal een rol in jouw transformatie en persoonlijke ontwikkeling.

Het leven is complex en dynamisch. Het is normaal om vast te zitten en het gevoel te hebben dat we in cirkels reizen. Transities in het leven laten ons vaak onduidelijk over wat onze beste koers van actie zou moeten zijn, of het nu gaat om gezondheidskwesties, carrière of relaties.

Het feit dat je altijd een keuze hebt over waar je naartoe wilt in het leven is belangrijk. Dit is wat ons als mens versterkt en hoop geeft, ongeacht de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Als coach help ik je om je doelen te bereiken en om je dromen waar te maken.

Executive coaching 

Executive growth coaching


 

"It's lonely at the top, so you better know why you are there." - John C. Maxwell   

 

Wij begrijpen dat hoe hoger je op de carrièreladder klimt, hoe eenzamer het kan voelen. Als leider moet je je aanpassen aan een steeds veranderende omgeving en coaching biedt de onbevooroordeelde feedback die nodig is om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. 

Wij bieden een frisse blik en een nieuwe perspectief in een prikkelend en creatief proces dat je zal inspireren. Wij helpen je bij vragen en gedachten zoals: 

 • Hoe kan ik mijzelf beter profileren in kritische situaties? 
 • Hoe blijf ik koersvast en toch ook wendbaar? 
 • Ik wil mijn visie scherper krijgen. 
 • Hoe creëer ik een bewuste "work-life balance"? 
 • Ik heb behoefte aan een klankbord die dezelfde taal spreekt. 
 • Hoe creëer ik een omgeving van betrokkenheid en optimale samenwerking? 
 • Ik voel me eenzaam aan de top. 

Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij jou kunnen helpen jouw carrièredoelen te bereiken. 

 


Loopbaan coaching 

Loopbaan growth coaching 

Op basis van jouw persoonlijkheid en competenties exploreren we potentiële jobpistes in uiteenlopende sectoren. Zo ontdek jij welke carrièreswitch het beste in jou naar boven brengt.
Daarnaast help ik je ook graag om binnen jouw organisatie te groeien. Wil je intern (door)groeien, maar je weet niet hoe? Ik help je om jouw talenten en energiegevers in kaart te brengen en het gesprek intern aan te gaan.
Een haalbare work-life balans is belangrijk. Tijdens dit traject leer je concreet hoe je jouw tijd en energie beter balanceert tussen werk en gezin. Je leert beter je grenzen stellen op het werk en gaat met mij op zoek naar wat voor jou écht belangrijk is.


"If you love what you do you never work a day in your life"

- Marc Anthony 


Een volledige loopbaan omvat 14.040 dagen aan werk. Dat zijn een groot aantal dagen waarop jij zelf bepaalt hoe je ze doorbrengt! Of je nu jezelf wilt ontwikkelen op professioneel vlak of jezelf en/of je onderneming wilt versterken als ondernemer, bij Sprengers Coaching ben ik de groeimotor van je carrière.


Ik reik je de nodige instrumenten aan en begeleid je bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Samen maken we vol zelfvertrouwen de loopbaankeuzes die echt bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien.

Burn-out 

Burn-out preventie

"Geluk is je grenzen kennen en van ze houden" – Romain Rolland


Burn out is een ernstig probleem dat je gezondheid, je relaties, je prestaties en je welzijn kan aantasten. Het is een toestand van chronische stress die je lichaam en je geest uit balans brengt. Je hormonen raken verstoord, je immuunsysteem verzwakt, je emoties worden negatief. Je kunt je niet meer concentreren, je vergeet dingen, je wordt prikkelbaar en somber. Je slaapt slecht, je hebt fysieke klachten, je hebt geen zin meer in iets. Je voelt je als een elastiek die te strak gespannen staat en elk moment kan knappen.

Oorzaken van burn out?

 • Onzekerheid door crisis, instabiliteit, verandering en pandemie
 • Angst om baan, inkomen, gezondheid of veiligheid te verliezen
 • Extra inspanning zonder waardering, steun of beloning
 • Verwaarlozing van eigen behoeften, grenzen en waarden
 • Overbelasting en overspanning
 • Hoge werkdruk door digitalisering, globalisering, flexibilisering en individualisering
 • Weinig autonomie, invloed of zeggenschap over werk
 • Frustratie, demotivatie en desillusie
 • Hoge levensdruk door sociale media, reclame, consumptie en prestatie
 • Blootstelling aan prikkels, verleidingen, vergelijkingen en verwachtingen
 • Te veel willen hebben, doen, weten, delen en zijn
 • Te weinig tijd, geld, energie, aandacht of ruimte
 • Stress, ontevredenheid, onzekerheid en jaloezie

Als je jezelf herkent in de bovenstaande beschrijving, dan is het belangrijk dat je actie onderneemt om je situatie te verbeteren. Burn out is geen teken van zwakte, maar van te lang en te veel sterk zijn.
Met de juiste begeleiding en ondersteuning kun je je burn out vermijden en genezen. Als coach kan ik je daarbij helpen. Ik weet dat het mogelijk is om je veerkracht te versterken, je balans te herstellen en je passie te hervinden.
Neem de eerste stap naar een verbeterd leven.
Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en je te begeleiden op je weg naar herstel.

NEEM CONTACT OP

Neem met ons contact op